Vadba

Vedno poslušajte svoje telo, zato nikoli ne pretiravajte.

Stoma vas ne sme ovirati pri vaši telesni aktivnosti, kot ste je bili deležni pred njo. O tem se lahko pogovorite z vašim zdravnikom ali stoma sestro, ki vam bosta svetovala o izboru vaše aktivnosti in njene ustreznosti. Ne pozabite, da je že najmanj naprezna vadba dobra za vaše srce, sklepe, mišice, pljuča – za vaše splošno dobro počutje.

Na začetku boste potrebovali nekaj časa za okrevanje, zato lahko svojo telesno aktivnost začnete s hojo. Kmalu po operaciji bo zadostovalo že, da se sprehodite okoli hiše/bloka, vrta ipd. V mislih imejte, da boste z dobro formo pridobili več kot s tekom na kilometre ali igranju tenisa. Že 30 minut vsakodnevne hoje bo za vas zelo dobro.

Koristi vsakodnevne aktivnosti so dobro poznane, vendar se pred začetkom vašega okrevaja s telesno vadbo vseeno posvetujte s svojim zdravnikom ali stoma sestro, posebno če ste izven forme ali imate še druge zdravstvene probleme. Na izbiro imate veliko aktivnosti, s katerimi se boste okrepili in ponovno prišli v dobro kondicijo, potrebno je le najti pravo, ki vam bo ustrezala in boste v njej uživali.

Nasveti in napotki:

  • Vedno poslušajte svoje telo, zato nikoli ne pretiravajte.
  • Najpomembneje je, da si vzamete dan, na katerega se boste nagradili za vse uspehe, ki ste jih dosegli-četudi se vam zdijo
    malenkostni!
dansac vadba


Hitre informacije

Naredili smo hiter dostop do naših najbolj priljubljenih strani. Kliknite za skok naravnost na tisto, kar potrebujete.

Življenje s stomo

Lahko pomagamo?

Ne glede na to, ali ste bolnik, negovalec ali zdravstveni delavec, če imate vprašanja o izdelkih Dansac ali kako jih uporabiti,
vam lahko pomagamo.

KONTAKTIRAJTE NAS

Življenje s stomo

Naša želja je spodbuditi osebe s stomo oziroma tiste, ki se na to spremembo šele pripravljajo, da je življenje s stomo lahko ravno tako lepo in izpopolnjeno.

SPOZNAJ BARBARO