Spolno življenje

Spolna aktivnost je ena izmed vaših običajnih funkcij , zato naj vas stoma od nje ne odvrne.

Čeprav je operacija stome lahko po letih bolezni in neudobja prinesla temu konec, sedaj predstavlja spremembo naravnih telesnih funkcij. Ob tej spremembi vas bodo nekatera čustva lahko pripeljala do drugačne samopodobe. Večina sprememb, povezane s samovidenjem, bodo potekale postopoma skozi časovno obdobje, kot pri staranju. Posledica operacije stome pomeni nenadno spremembo na vašem telesu, katera bo vplivala na vašo samopodobo, zato boste potrebavali čas za prilagoditev. Normalno je, da boste medtem žalostni in potrti, vendar ste še vedno to vi.

Nasveti in napotki

  • Svoje misli, želje in potrebe delite z vašim partnerjem;
  • Vaše navade v zvezi s spanjem naj ostanejo enake;
  • Pokažite, da cenite topel in ljubeč odnos;
  • Ostanite intimni in odkrito razpravljajte o vseh vprašanjih;
  • Pomembno je dotikanje, božanje, toplina in naklonjenost;

Če v tem trenutku nimate partnerja, a že razmišljate kako boste bodočemu povedali za vašo stomo, vedite, da ni prave ga in najboljšega časa, kdaj mu boste to zaupali boste presodili sami. Vendar pa bo morda bolje, da mu to zaupate na začetku, pred prvo intimnostjo. To vam bo olajšalo stvari in ohranilo vašo sproščenost. Ljudje s stomo imajo odnose, se poročijo, imajo otroke -živijo normalno življenje.

Razmerja, ki vključujejo osebe s stomo, so prav tako trdna kot razmerja drugih.

dansac spolnost

dansac spolnost
dansac spolnost


Hitre informacije

Naredili smo hiter dostop do naših najbolj priljubljenih strani. Kliknite za skok naravnost na tisto, kar potrebujete.

Življenje s stomo

Lahko pomagamo?

Ne glede na to, ali ste bolnik, negovalec ali zdravstveni delavec, če imate vprašanja o izdelkih Dansac ali kako jih uporabiti,
vam lahko pomagamo.

KONTAKTIRAJTE NAS

Življenje s stomo

Naša želja je spodbuditi osebe s stomo oziroma tiste, ki se na to spremembo šele pripravljajo, da je življenje s stomo lahko ravno tako lepo in izpopolnjeno.

SPOZNAJ BARBARO