Vadba

Vedno poslušajte svoje telo, zato nikoli ne pretiravajte.

Stoma vas ne sme ovirati pri telesni aktivnosti, kot ste je bili deležni pred njo. O tem se lahko pogovorite z vašim zdravnikom ali stoma sestro, ki vam bosta svetovala o izboru prave aktivnosti in njene ustreznosti. Ne pozabite, da je že sprehod odlična vadba za vaše srce, sklepe, mišice, pljuča – za vaše splošno dobro počutje.

Koristi vsakodnevne aktivnosti so dobro poznane, vendar se pred začetkom vašega okrevanja s telesno vadbo vseeno posvetujte s svojim zdravnikom ali stoma sestro, posebno če ste izven forme ali imate še druge zdravstvene probleme. Na izbiro imate veliko aktivnosti, s katerimi se boste okrepili in ponovno prišli v dobro kondicijo, potrebno je le najti pravo, ki vam bo ustrezala in boste v njej uživali.

NASVETI IN NAPOTKI

  • Vedno poslušajte svoje telo, zato nikoli ne pretiravajte.
  • Najpomembneje je, da si vzamete dan, na katerega se boste nagradili za vse uspehe, ki ste jih dosegli – četudi se vam zdijo malenkostni!

Če imate o telesni vadbi in stomi dodatna vprašanja, lahko obiščete zaprto Facebook skupino, v kateri si stomisti in tisti, ki imajo družinskega člana s stomo, izmenjujejo mnenja, izkušnje in nasvete.

 

 

Facebook skupina Življenje s stomo

Deli:

Lahko pomagamo?

Ne glede na to ali ste stomist, negovalec ali zdravstveni delavec, če imate vprašanja o izdelkih Dansac in kako jih uporabiti, vam lahko pomagamo.

Prijavite se na
e-novice

    Življenje
    s stomo

    Naša želja je spodbuditi osebe s stomo oziroma tiste, ki se na to spremembo šele pripravljajo, da je življenje s stomo lahko ravno tako lepo in izpopolnjeno.

    NAROČITE
    BREZPLAČEN
    VZOREC